• Historia

Historia

Piako Ky grundades av Jukka Kovanen år 1984 i ett hyresutrymme i Pieksämäkis stadskärna. Förutom olika typer av metallarbeten bestod verksamheten av tillverkning av skåptrailer för paket- och lastbilar. Snart blev påbyggnationerna för nyttofordon företagets huvudproduktgrupp och Piako lät bygga en ny, större produktionshall i Naarajärvi i Pieksämäki landskommun.

Nästan 10 år efter etableringen omvandlades företagsformen till aktiebolag och samtidigt gjordes tack vare den ökade produktionen hallens första tillbyggnad. Vid övergången till 2000-talet var tron på framtiden inom påbyggnation stark och Piako investerade i en 1000 m2 tillbyggnad av hallen.

För att förbättra produkternas kvalitet och förkorta ledtiderna, byggdes en modern lackeringsverkstad för tung utrustning i anknytning till produktionsanläggningarna. Lokalerna renoveras och uppdateras kontinuerligt ännu idag i enlighet med produktionens behov och framtida krav.

År 2014 överfördes ledningen av Piako till följande generation, Harri och Hannu Kovanen. Harri Kovanen utnämndes till VD för Piako Oy. Samma år firade företaget även sin 30-åriga historia.

 

Kontakta oss