Särmäharju Ky

Polerat kunnande av toppklass

Särmäharju Ky:s utmaning var att få tillgång till en kroklastväxlare, som ibland kunde användas som lastkran. Monteringen av en kran på lastväxlaren lämpade sig inte i deras situation eftersom kranen skulle kunna användas tillsammans med olika typer av lastväxlare. Dessutom var entreprenörerna ivriga lastbilsentusiaster, så slutproduktens nivå måste vara av toppklass.

Fungerande samarbete

Samarbetet mellan Särmäharju Ky och Piako har alltid fungerat bra. Kommunikationen från bägge sidor har varit lätt och okomplicerad. Detaljerna i planeringen diskuteras direkt med Piakos produktutveckling, vilket är avgörande för det önskade resultatet. Särmäharju Ky har använt sig av kroklastväxlare redan i 19 års tid, så de vet vad de vill ha. Under åren av samarbete har Piako lyckats uppfylla många önskningar på ett exemplariskt sätt.

En imponerande och mångsidig helhet

Piako konstruerade en kroklastväxlare med snabbmonterad kran för Särmäharju Ky. Krokanläggningen har en automatisk begränsning av radien, vilket möjliggör transport av längre lastväxlare, då kranen inte är monterad. Avlägsnande och montering av lyftkranen tar bara tio minuter, så den tas med bara vid behov.

Bilen blev mycket mångsidig och har en hög utnyttjandegrad. Lyftkranen tar inte plats från lasten och begränsar inte längden på flaket då den inte behövs. Bilen blev mycket imponerande och har fått utmärkelser på olika lastbilsshower.

Övertygande proffs

Piako bevisade med projektet att man har tillräckliga resurser för produktutveckling. Särmäharju Ky övertygades av Piakos starka produktutvecklingsavdelning, där olika produkter har sin egen expertis. Förutom mekanikdesignern deltog även en elektronik- och hydraulikdesigner i projektet.

 

Kontakta oss