Historia

Jukka Kovanen perusti Metallipaja Piako Ky:n vuonna 1984.

Piakon ensimmäiset toimitilat olivat Pieksämäen kantakaupungin vuokratiloissa. Erilaisten metallitöiden lisäksi tuotanto koostui paketti- ja kuorma-autojen umpikorien sekä avolavojen valmistuksesta. Pian hyötyajoneuvojen päällirakenteista muodostui yrityksen päätuoteryhmä ja Piako rakensi uuden, suuremman tuotantohallin Pieksämäen silloiseen maalaiskuntaan Naarajärvelle. Reilu kymmenen vuotta perustamisen jälkeen yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi ja samalla tehtiin ensimmäinen hallilaajennus tuotannon kasvaessa. 2000-luvun taitteessa usko päällirakentamisen tulevaisuuteen oli kova ja Piako investoi jälleen uuteen 1000 m2 hallilaajennukseen.

Tuotteiden laadun parantamiseksi ja läpimenoaikojen lyhentämiseksi rakennettiin nykyaikainen raskaankaluston maalaamo tuotantotilojen yhteyteen. Tiloja remontoidaan ja päivitetään tuotannon tarpeiden ja tulevaisuuden vaatimusten mukaan jatkuvasti tänäkin päivänä.

Vuonna 2014 Piakon vetovastuu siirtyi seuraavalle sukupolvelle, Harri ja Hannu Kovaselle. Piako Oy:n toimitusjohtajaksi nimitettiin Harri Kovanen. Samana vuonna juhlittiin myös yrityksen 30-vuotista historiaa.

Piako myynti

Linnatie 10,
76850 Naarajärvi
0207 419 200

Ota yhteyttä